Eski fotoğraflara baktığımızda aklımıza ilk gelenin insanların güzel ve şık giyinmesi olması bir tesadüf değildir. Herkes bir fotoğrafta en güzel haliyle görünmek ister çünkü fotoğraf içinizi asla göstermez. Tarih boyunca güzellik anlayışında yaşanan değişimleri sizler için derledik.

1-Simetrik Yüz Hattı

Image

Öncelikle bu anlayıştan bahsetmek için taaa Antik Mısır dönemine gitmekte fayda var. O dönemde ince ve uzun görünmenin öneminin bilinmesinden dolayı güzelliğin sırrı simetrik yüz hatlarına sahip olmaktan geçerdi. Bu anlayışı Tutankamon ve Nefertiti’nin heykellerine bakarak anlayabiliriz.

2-Dolgun Hatlar

Image

Antik Yunan çağında kadınlar hem daha kilolu hem de dolgun bir yapıya sahiptiler. Bu durum aynı zamanda zenginliğin ve gücün bir temsili olan bu estetik türünün tarih boyunca zaman zaman ortaya çıkar ve kaybolurdu.

3-Küçük Ayak Yapısı ve Büyük Gözler

Image

Asya kıtasında bir uygarlık için güzelliğin ifadesi küçültülmüş ayaklar ve büyük gözlerle yapılmaktaydı. Tarih boyunca en enteresan beden müdahalesinden biri olarak bilinen ayak küçültme işlemi günümüzde hala Çin’in bazı bölgelerinde rastlamak mümkün.

4-Zayıf Beden

Image

Şimdiki durağımız 18.yy. Bu dönemde yaşanan kıtlık ve sağlık sorunları sebebi ile zayıf ve çelimsiz olmak kaçınılmaz bir durumdaydı. Diğer yandan o dönemdeki kıyafetlere bakıldığı zaman özellikle zayıf görünebilmek için korselerin kullanıldığını görmekteyiz.

5-Kısa Saçlar

Image

1900’lü senelerde kadınlar toplumun genelinde hissedilmekte olan saldırgan ve vahşi tutumlara karşın çocuksu bir görünüme bürünmek için saçlarını kısaltırlar ve ince bedenlere sahip olmayı tercih ederlerdi.

6-Atlelik Yapı

Image

Son olarak geldik 80’li yılların başlarına. Bu dönemden itibaren kadın bedeni Antik Yunan’da olduğu gibi bir cazibe unsuru haline geliyor. Bu günlerin temellerinin atıldığı 80’lerden itibaren dış görünüme verilen önem tarihte hiç olmadığı kadar yüksek seviyelere çıkmış olabilir.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları