Ülkemizin dört bir yanı cennet, o konuda hem fikiriz. Ancak hepimiz biliyoruz ki bu cennet vatanı tanıtma konusunda bir takım sorunlarımız var. Birçok ülke sıradan değerlerini öyle bir allayıp pullayıp pazarlarken bizim henüz kendi içimizde keşfetmediğimiz güzellikler var. İç Anadolu’nun şirin şehirlerinde keşfedilmemiş, değeri henüz idrak edilmemiş yerleri sizler için derledik. Bir gün yolunuz düşerse uğramayı unutmayın. Keyifli okumalar.

1.      Çankırı Tuz Mağarası

Image

Evet bir zamanların sürgün şehri, Ankara’ya yakın olmasına karşın bir değer kazanamayıp silikleşmiş bu şirin Anadolu şehrinin birçok güzelliği var. Aynı Eşkişehir’de ki porsuk çayını andıran bir çay şehri ikiye bölüyor. Ankara Üniversite’sinden ayrılarak güzel bir kampus içinde üniversiteye sahip olan bu sakin şehrin en büyük değerleri arasında tuz mağarası var. Arabalar ile içeri giriş yapabileceğiniz bu mağara tam bir şifa kaynağı, yolunuz geçerse uğramayı unutmayın.

2.      Yozgat- Sarıkaya Roma Hamamı

Image

Tarihi dokulara karşı bir ilginiz var ise Ankara’ya 5 saatlik mesafede, Kayseri’ye 2 saatlik bir uzaklıkta Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yer alan doğal şifa kaynağı olan hamamına uğramayı unutmayın. Tarihi dokusu ve Roma’nın kalıntıları ile inşa edilen doğal şifa kaynağından yararlanmalısınız.

3.      Kırıkkale- Ceritkale Kaya Mezarlığı

Image

Şehre yaklaşık olarak 9 km uzaklıkta bulunan bu alana mutlaka uğramalısınız. Ankara ile arasında iki saatlik mesafe bulunana bu şirin Anadolu şehri tüm gizemi ile sizi bekliyor.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları