Dünya tarihi boyunca onlar yaşadığı döneme damga vuran kadınlar olarak bilinmekte ve dünyanın kaderinde önemli derecede rol oynamış kadınlardır. Sizler için dünya tarihine damga vuran kadınların bir kaçından bahsedeceğiz.

1-Zübeyde Hanım

Image

Dünyanın gördüğü en büyük liderlerden ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Atatürk’ün annesi olarak tüm dünyanın kaderinde etkisi olmuştur.

2-Hürrem Sultan,

Image

Osmanlı İmparatorluğu'nun Ukrayna'ya yaptığı akınlarda ele geçirilen Anastasia’nın adı Hürrem olarak değiştirildi. Sarayda en az padişah kadar etkisi olan Hürrem Sultan kadınlar saltanatının Osmanlı'da kurucusu olmuştur.

3-Joan Of Arc

Image

Yüzyıl savaşlarında ünü tüm Fransa'ya yayılan ve savaşta ruhani liderlik yapan Fransız Katolik azizesi olarak tarihe geçmiştir.

4-Kraliçe I. Elizabeth

Image

Kimseyle evlenmemiş ve manevi olarak kendini İngiltere ile evli ilan eden, bakire kraliçe olarak dünyaya nam salmıştır.

5-Nefertiti

Image

Firavun Tutankhamun'un kayın validesidir. Mısır'da firavun ile denk tutulan tek Mısır kraliçesidir. Aynı zamanda güzelliği dillere destandır.

6-Kleopatra

Image

18 yaşında Mısır kraliçesi olan ve 9 dil bilen Kleopatra,dönemin en güçlü iki ismi olan Roma İmparatoru Sezar ve Marcus Antonius ile beraberliği sayesinde, Antik Mısır ülkesinin varlığının korunmasını sağlamıştır.

7-II. Katerina

Image

Rusya’yı 18. yüzyılın en büyük gücü haline getiren büyük çariçe Katerina zamanında, Rus İmparatorluğu en büyük fetihlerini gerçekleştirmiştir. Rus İmparatorluğu’nun en çok geliştiği döneme damgasını vurmuştur.

8-Truvalı Helen

Image

Sparta kralı Tyndareos'un karısıdır. Yunan mitolojisinin bildiği en büyük aşk hikayesinin baş kahramanıdır. Truva Savaşı, Paris ile elen aşkı yüzünden çıkmış ve tarihe kazınmıştır.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları