Hey gidi günler be ne izlerdik bunlar sabah akşam efsane dizilerdi keşke çoğu yayınlansa. İşte o diziler.

1. Süper Baba

Süper Baba

Dizinin “Bana bir masal anlat baba'' diye başlayan harika  jenerik müziğini duyup duygulanmayan var mı? Bu sıcacık aile dizisi Fiko’su, Yusuf Kaptan’ı, Cevdet’i, ve daha pek çok karakteriyle o kadar çok sevilmişti ki, dört sene boyunca devam etti.

2. Bir Demet Tiyatro

Bir Demet Tiyatro

Mükremin Çıtır, Laz Bakkal, Lütfiye, Zabıta İrfan, Fadıl Fıdıllıoğlu… Onları unutmak mümkün mü? Ekrana tiyatro sahnesini taşıyan Yılmaz Erdoğan’ın Bir Demet Tiyatro’su, efsane kadrosu, neşeli skeçleri ve sınırları zorlayan karakterleriyle bir dönemin en sevilen dizisiydi. Tekrarları yine verilse yine 500 kez daha izlenir.

3. Sıdıka

Sıdıka

Kenar mahallede yaşayan bir ailenin kızı olan Sıdıka, aslında ruhuyla hiç de oralara ait değildi. Abisi Samim’in bitmek bilmeyen karate sevdası, annesinin tutucu ama bir o kadar da komik lafları içinde sıkışıp kalan Sıdıka, çareyi günlük tutmakta bulurdu. Günlüğüne o gün başından geçenleri yazmaya başladığında o bölümün biteceğini anlar, içimizi bir hüzün kaplardı.

4. Çılgın Bediş

Çılgın Bediş

Yonca Evcimik’in yıllar önce liseli çılgın bir genç kızı canlandırdığı dizi, enerjisiyle 90’lara damgasını vurmuştu. Bediş’in sıkı kankaları ve biricik aşkı Oktay’ın yanı sıra kendisi gibi çılgın dedesi dizinin en çok sevilen karakteriydi. Bu kadar eğlenceli  bir dizinin final bölümünde Bediş’in ölmesi herkesi üzdü.

5. Bizimkiler

Bizimkiler

Pazar gecesi ders kitaplarınızı çantanıza yerleştirmiş, banyonuzu yapmış sobanın olduğu odada ailecek oturmuş TV izliyorsunuz… Tabii ki ekranda da Bizimkiler var. 90’ların efsane aile dizisi Bizimkiler, dönemin çocuklarının hafızasına işte böyle kazındı.

6. Eyvah Babam

Eyvah Babam

Kızının büyüdüğünü asla kabul edemeyen ve onu erkek sinekten bile kıskanan bir baba düşünün. Üstelik bu baba rolünü Haluk Bilginer’in oynadığını, diziyi nasıl efsane  hale getirdiğini… Arda Kural’ın dönemin en popüler ve yakışıklı erkeği olması tamamdı ama Yıldız Asyalı’nın azıcık itici ergen kız triplerine çocukken bile içten içe sinir olurduk.

7. Ayrılsak da Beraberiz

Ayrılsak da Beraberiz

90’ların sonunda çekilen dönemin en komik  dizilerinden biriydi. Boşanmış ama satın aldıkları evden ayrılmak istemeyen Teoman ve Berna’nın evi ikiye bölüp sonsuz didişmeleri hiç bitmedi. Dizinin çok sevilmesi, 2015 versiyonunun çekilmesine de ilham oldu.

8. Mahallenin Muhtarları

Mahallenin Muhtarları

Türk  dizileri arasında en uzun soluklulardan biri de Mahallenin Muhtarları. Dizi o kadar uzun sürdü ki, Temel ve Fadime’nin muhteşem aşkı Fadime’nin sezon finalinde ölmesiyle son buldu. Tabii Temel, yeni aşklara da yelken açmadı değil. Şirin adlı karakterin kadroya dahil olmasıyla dizinin tüm rengi değişmişti.

9. Baskül Ailesi

Baskül Ailesi

Doğuştan tombik Baskül Ailesi’nin tek zayıf üyesi babaları Gürbüz’dü. Şoray Uzun’un “Güven Pazarlama” tiplemesi, dönemin en popüler mesleği olan pazarlamacılığı komik  bir yönden ele alıyordu. Dizinin, son derece komik olmasına rağmen birazcık kısa sürmesi hayal kırıklığı yaratmadı değil.

10. Çarli İş Başında

Çarli İş Başında

Talat Bey ve ailesine miras olarak kalan maymun Çarli’nin maceraları 90’ların kahkaha dolu dizilerinden birisi olmasını sağladı. 

İkinci Bahar 

Image

Sıcacık aile dizilerinden biri daha. Haydar Usta’nın türlü zorluğa rağmen geçinme çabaları ve herkese babalık yapması sayesinde onu çok sevdik.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları