Son yıllara bakıldığı zaman robotların pek çok yerde pek çok işi yapabildiğine dair yapılan haberler okumuşuzdur. Bu örneklerden birisi de Amerika’nın San Francisco eyaletinde bulunan bir kafede kahvelerinizin bir robot tarafından hazırlanması.

Bu kafede kahveleri gerçekten robotlar hazırlamakta. Kısaca bunlara barista robot demek yanlış olmaz sanırız.

Image


San Francisco eyaletinde bulunan bir alışveriş merkezinde faaliyet gösteren bir kafede oturan insanlar bu günlerde şaşkınlıklarını gizleyememekte. Normal şartlarda bir kafeye gidildiği zaman kahvenizi bir insanın hazırlamasını beklersiniz. Bundan doğal bir şey de olamaz zaten. Robotların son yıllardaki gelişim göstermelerinin sonucunda yeni açılan kafede siparişi akıllı telefon ile veriyorsunuz ve kahveniz barista robot tarafından hazırlanıyor. Cafe X ismi verilen cafede, iki tane WMF marka espresso makinasının haricinde bir de kahve robotu bulunmaktadır. Kahve yapan barista robota dışarıdan bir müdahale yapılmaması için korumalı bir yerde çalışmaktadır. Barista robot gelen müşterilerine sekiz değişik kahve türü ve üçfarklı kahve çekirdeği seçeneği sunmaktadır. Hatta süt ya da tatlandırıcı ilave ettirme şansınız da bulunmaktadır.

Image


Cafe X ismi verilen robotun kahve hazırlaması mantığına dayanan kafeye şimdiden büyük ölçekli yatırımcıların 5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdikleri belirtilmektedir. İlk yerini Hong Kong’da Starbucks mağazasının yanında açan firma ilk ay içerisinde haftalık bin bardaklık bir sipariş kapasitesine ulaşmış durumda. Firma sahipleri robot baristaları değişik şehirlerde açacaklarını ve geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini açıkladılar.  

Image

 



Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları