Hamilelik döneminde en sık yaşanan sorunlardan birisi ne yazık ki baş dönmesi ve bulantıdır. İlk aylardan itibaren karşımıza çıkan bulantı hamilelerin en büyük sorunları arasında yer alır. Bu yazımızda sizler için bulantıyı azaltacak yöntemlerden bahsedeceğiz. Son derece etkili bu yöntemler sayesinde hamileliğiniz konforlu ve bulantı sorunu olmadan geçebilir.

  1. Sıvı tüketimini olabildiğince arttırın.

Sıvı tüketimi sayesinde vücut kaybettiği mineralleri yeniden kazanır. Bu sayede bulantı engellenmiş olur.

  1. Nane sayesinde bulantınızı en aza indirebilirsiniz.

Bulantıyıbastırmak adına en iyi yöntemlerden birisi nane ve nane çayıdır.Nane sayesinde bulantı hissi son bulur. Bunun için mutfağa giderekbirkaç yaprak naneyi ağzınızda çiğneyebilirsiniz. Bununlabirlikte dilerseniz nane çayı yaparak da günün belirlisaatlerinde tüketebilirsiniz.

  1. Limon ve bal karışımından destek alabilirsiniz.

Bu noktadabulantınızı bastırmak adına özellikle sabah erken saatlerde biryemek kaşığı bal içerisine 3-4 damla limon sıkarak için. Busayede midenizde bir rahatlama sağlanacaktır.

  1. Tuzlu besinleri gün içinde tüketmek etkili olacaktır.

Yanınızda birpaket çubuk kraker bulundurmak iyi bir yöntem olabilir. Bulantıanında tuzlu kraker tüketmeniz halinde bulantı bastırılabilir.Bununla birlikte tuzlu pop corn da oldukça rahatlatıcı olacaktır.

5. Sıcak çorba tüketmek midenizi bastıracak ve bulantı hissi ortadan kalkacaktır.Bunun yanı sıra doyurma özelliği sayesinde de aç kalmadan bulantıyı bastırmış olabilirsiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları